Bun venit pe Forumul Andrei

Daca vezi aceasta pagina inseamna ca nu ai cont sau nu esti logat.
Daca doresti doar sa vizualizezi forumul poti apasa pe "x-ul" din dreapta si acesta imagine nu va mai fi afisata.

Pentru o vizualizare cat mai buna a acestui forum recomandam
8
Va uram o zi buna in continuare si o navigare cat mai placuta pe acest forum !


   
AcasaSustineFAQInregistrareConectareCautareCalendar
TwitterTigari avand "capacitate redusa de incendiere"

Navigare :: Informatii pe domenii :: Informatii utile :: Sanatate
AutorMesaj
 nick
avatar
Rang: Administrator


MesajSubiect: Tigari avand "capacitate redusa de incendiere" Mar Noi 15, 2011 4:58 am  

Toate tigarile vandute in Europa vor trebui sa aiba o "capacitate redusa de incendiere" (CRC), incepand din 17 noiembrie, autoritatile nationale avand rolul de a controla punerea in aplicare a acestei noi masuri de siguranta impotriva incendiilor

Tigarile lasate nesupravegheate reprezinta una dintre cauzele principale ale incendiilor soldate cu decese in Europa.

Dovezile arata ca numarul de decese poate fi redus cu peste 40 la suta prin introducerea tigarilor cu "capacitate redusa de incendiere" (CRC).

Aceasta inseamna tigarete care se sting automat cand sunt lasate nesupravegheate si care, in consecinta, sunt mai putin susceptibile sa provoace un incendiu. Aceasta masura de siguranta este deja practicata in unele tari ale lumii (SUA, Canada, Australia), dar si in state UE, in Finlanda, din aprilie 2010, se arata intr-un comunicat de luni al CE.

Incepand din 17 noiembrie, odata cu publicarea noilor standarde de siguranta in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, toate tigarile vandute in Europa vor trebui sa fie conforme cu aceste masuri. Autoritatile nationale vor avea rolul de a controla punerea in aplicare a acestei noi masuri de siguranta impotriva incendiilor.

Comisarul UE pentru sanatate si consumatori, John Dalli, a declarat ca nu exista tigara sigura si, evident, cel mai sigur este sa nu fumezi deloc. "Dar, daca oamenii aleg sa fumeze, noile standarde care urmeaza sa intre pe deplin in vigoare vor obliga companiile de tutun sa produca numai tigari cu capacitate redusa de incendiere si vor proteja, potential, sute de cetateni fata de acest pericol de incendiu", a precizat Dalli.

Date din statele membre care acopera perioada din 2003 pana in 2008 arata ca, in UE, din cauza tigarilor se produc peste 30.000 de incendii in fiecare an, cu peste 1.000 de decese si peste 4.000 de vatamari. Experienta din Finlanda, unde numarul de victime ale incendiilor declansate de la tigari a scazut cu 43%, sugereaza ca aproape 500 de vieti ar putea fi salvate in UE in fiecare an.

Tutunul reprezinta cel mai important risc pentru sanatate evitabil in Europa, care se estimeaza ca provoaca moartea a peste jumatate de milion de oameni in UE in fiecare an.

Comisia isi reafirma angajamentul fata de o "Europa fara fum de tigara" si abordeaza aceasta chestiune prin intermediul campaniei sale actuale la nivelul UE: "Ex-fumatorii sunt de neoprit". Schimbarea solicitata in conformitate cu noile standarde se refera la reducerea capacitatii de incendiere, care reprezinta capacitatea unei tigari lasate nesupravegheate de a declansa un incendiu.

Fabricantii de hartie pentru tigari si-au schimbat productia de hartie in sensul introducerii a doua inele din hartie mai groasa in doua puncte de-a lungul tigarii. Daca tigara este lasata nesupravegheata, tutunul care arde ajunge la unul dintre aceste inele si ar trebui atunci sa se stinga pentru ca inelul restrange alimentarea cu aer/oxigen.

O tigara CRC reduce timpul de ardere, micsorand astfel sansa de a aprinde mobila, lenjeria de pat sau alte materiale. Noile standarde au fost intocmite in conformitate cu Directiva privind siguranta generala a produselor, care obliga producatorii sa introduca pe piata doar produse sigure.

In 2008, Comisia Europeana a definit cerintele de siguranta, dupa discutii cu statele membre, industriile hartiei si tutunului si ONG-urile, si apoi a invitat Comitetul European pentru Standardizare (CEN) sa dezvolte standardele relevante pe care autoritatile nationale le vor utiliza pentru a evalua respectarea normelor de siguranta impotriva incendiilor.

*Scrie romaneste
*Sterg mesajele inutile sau scrise cu CAPS
*Nu fa spam
*Linkurile relevante în context sunt binevenite.

Transferul se face din contul dumnevoastra de Paypal
Copyright © 2008-2014 Forumul Andrei. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii
Aspect creat si codat de Alexandru Miron & Nick

.