Bun venit pe Forumul Andrei

Daca vezi aceasta pagina inseamna ca nu ai cont sau nu esti logat.
Daca doresti doar sa vizualizezi forumul poti apasa pe "x-ul" din dreapta si acesta imagine nu va mai fi afisata.

Pentru o vizualizare cat mai buna a acestui forum recomandam
8
Va uram o zi buna in continuare si o navigare cat mai placuta pe acest forum !


   
AcasaSustineFAQInregistrareConectareCautareCalendar
TwitterCel mai lung pod peste o mare din lume

Navigare :: Informatii pe domenii :: Informatii utile :: Descopera
AutorMesaj
 nick
avatar
Rang: Administrator


MesajSubiect: Cel mai lung pod peste o mare din lume Dum Iul 03, 2011 1:17 am  
China a inaugurat cel mai lung pod peste o mare din lume: are o lungime de 42,4 kilometri și leagă orașul-port Qingdao, din estul țării, cu insula Huangdao

Construcția podului, lat de 33,5 metri, a costat peste 6 miliarde de euro și a durat peste patru ani. Podul este susținut de peste 5.000 de stâlpi și este cu aproape 5 kilometri mai lung decât deținătorul fostului record pentru lungime, un pod situat în Louisiana (SUA).
Structura construită în China, numită Qingdao-Haiwan, reprezintă, de fapt, două poduri paralele, unul pentru fiecare sens de mers. O altă particularitate a podului este că, la un moment dat, se bifurcă, pentru a asigura transportul către aeroportul din Qingdao.
Două grupuri separate de muncitori au început construcția în 2006, fiecare de la un capăt al podului "principal". "Calculele computerizate sunt foarte exacte, dar nu te poți relaxa până ce părțile nu sunt unite. Chiar și o diferență de câțiva centimetri ar fi fost un dezastru", declara, la terminarea lucrărilor, un inginer care a participat la construcția podului.
Recordul pentru cel mai lung pod maritim va fi deținut de Qingdao-Haiwan pentru doar câțiva ani, pentru că îl va "bate" o altă structură construită tot în China. Noul pod, care va uni provincia Guangdong cu Hong Kong și Macau, se va întinde pe 48,2 kilometri, va costa 7,2 miliarde de euro și va fi finalizat în 2016.
Totuși, ambele structuri par minuscule pe lângă cel mai lung pod pe uscat din lume, care se află tot în China și măsoară 164 de kilometri.

Sursa:gandul.info

*Scrie romaneste
*Sterg mesajele inutile sau scrise cu CAPS
*Nu fa spam
*Linkurile relevante în context sunt binevenite.

Transferul se face din contul dumnevoastra de Paypal
Copyright © 2008-2014 Forumul Andrei. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii
Aspect creat si codat de Alexandru Miron & Nick

.