Bun venit pe Forumul Andrei

Daca vezi aceasta pagina inseamna ca nu ai cont sau nu esti logat.
Daca doresti doar sa vizualizezi forumul poti apasa pe "x-ul" din dreapta si acesta imagine nu va mai fi afisata.

Pentru o vizualizare cat mai buna a acestui forum recomandam
8
Va uram o zi buna in continuare si o navigare cat mai placuta pe acest forum !


   
AcasaSustineFAQInregistrareConectareCautareCalendar
TwitterDespre relațiile sexuale și importanța lor într-o relație

Navigare :: Informatii pe domenii :: Life & Love :: Dragoste & Iubire :: Cuplul
AutorMesaj
 nick
avatar
Rang: Administrator


MesajSubiect: Despre relațiile sexuale și importanța lor într-o relație Mier Noi 03, 2010 11:43 pm  
Dacă întrebi oamenii în general, atât femei, cât și barbați, despre sex și importanța sa într-o relație, or să îți spună că sexul nu e totul, că sunt alte părți ale unei relații care o definesc, de la comunicare, la prietenie și susținiere reciprocă. Este însă adevărat? E actul sexual doar o mică parte a unei relații care chiar nu contează și fără de care relația ar continua la nesfârșit?

Eu zic că nu. Zic că relația sexuală dintre doi parteneri este printre cele mai importante elemente în viața cuplului. Acest aspect este ignorat adesea, de cele mai multe ori pentru că e normal pentru toată lumea să se întâmple, este un dat, iar dincolo de asta, mulți dintre noi încă știu foarte puține despre importanța și necesitatea unei vieți sexuale satisfăcătoare și sănătoase.

Faptul că doi membri ai unui cuplu se întâlnesc destul de des în pat este știut. Este acel aspect ce definește relația de cuplu. Comunicăm și cu alții, ne iubim familia și prietenii, ne sunt alături, în unele cazuri zeci și zeci de ani, îi respectăm, oferim și ne oferă înțelegere, sprijin și suport. Și cu toate astea nu ne sunt iubiți, soți, parteneri de viață. Cei cu care facem sex ne sunt. Indiferent de când alegem să o facem (unii încep în primele săptămâni, alții după căsătorie), se întâmplă în toate relațiile adevărate.

Și dacă e așa, de ce e de multe ori tratată partea sexuală a unei relații ca o treabă nesemnificativă, deși toți recunosc că e plăcută, naturală și parte integrantă a vieții de cuplu? De ce e ignorată, amânată și lăsată la urmă, după job, prieteni, copil, dereticat prin casă și mers la cumpărături? De ce ne e greu să recunoaștem că al nostru cuplu are nevoie ca partea asta să funcționeze bine, să ne satisfacă pe amândoi și să primească la fel de multă atenție ca toate celelalte activități de cuplu, deși de fapt are nevoie de mai multă, dar toți avem nevoie de un început? De ce ne purtăm în continuare ca și când dacă admitem nevoia aceasta scad importanța și partea spirituală ale relației?

Să fie pentru că educația sexuală corectă nu a existat în viața noastră? La școală nu vorbește nimeni despre mai mult decât partea pur tehnică, procese din corpul nostru, fără a face însă legături cu reacțiile creierului. Părinții încă evită aceste discuții și dacă trebuie să le aibă sexul devine o treabă rușinoasă, un tabu întunecat, doar pentru a se asigura că le rămân inocenți copii. Nu mai vorbesc de diversele religii, majoritatea spunând că sexul este un lucru destul de dubios, ce trebuie făcut doar pentru a ne reproduce. Nu o să comentez aici decât că sunt sigură că Dumnezeu nu a creat oamenii și delfinii cu această diferență față de alte specii (făcutul sexului din pură plăcere) doar dintr-o scăpare. Să fie pentru că încă suntem crescuți cu basme, cu ideea că primul trebuie să fie și ultimul, să fie de frica de a fi percepuți greșit, ca niște ciudați, de ceilalți? Să fie pentru că nu vorbim între noi?

Indiferent de motiv, fie stăm blocați ani în relații sexuale nefericite (care afectează invariabil ambii parteneri), sau începem bine și ne pierdem pe drum, trecând de la câteva partide pe sătpămână sau pe zi, la două-trei contacte sexuale pe lună, sau chiar mai puțin. De ce? Ne iubim mai puțin? Ne dorim mai puțin? Nu! Și atunci?

Sursa:cenusadetrandafir.ro

*Scrie romaneste
*Sterg mesajele inutile sau scrise cu CAPS
*Nu fa spam
*Linkurile relevante în context sunt binevenite.

Transferul se face din contul dumnevoastra de Paypal
Copyright © 2008-2014 Forumul Andrei. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii
Aspect creat si codat de Alexandru Miron & Nick

.