Bun venit pe Forumul Andrei

Daca vezi aceasta pagina inseamna ca nu ai cont sau nu esti logat.
Daca doresti doar sa vizualizezi forumul poti apasa pe "x-ul" din dreapta si acesta imagine nu va mai fi afisata.

Pentru o vizualizare cat mai buna a acestui forum recomandam
8
Va uram o zi buna in continuare si o navigare cat mai placuta pe acest forum !


   
AcasaSustineFAQInregistrareConectareCautareCalendar
TwitterCare este cel mai bun browser ?

Navigare :: Informatii pe domenii :: Soft :: IT :: Software

Care credeti ca este cel mai bun browser web ?
Internet Explorer
0%
 0% [ 0 ]
Mozilla Firefox
100%
 100% [ 1 ]
Google Chrome
0%
 0% [ 0 ]
Opera
0%
 0% [ 0 ]
Safari
0%
 0% [ 0 ]
ALTE BROWSERE
0%
 0% [ 0 ]
Total voturi : 1
 

AutorMesaj
 nick
avatar
Rang: Administrator


MesajSubiect: Care este cel mai bun browser ? Dum Oct 24, 2010 10:16 pm  

Care este cel mai bun browser ? Ce browser sa folosesc ? Care browser este cel mai rapid ? Care browser interpreteaza datele cel mai bine ? care browser este cel mai sigur ? Care browser incarca mai repede paginile de net ? … Iata doar cateva dintre cele mai frecvente intrebari intalnite printre internautii amatori … Am sa incerc sa dau cate un raspuns acestor intrebari. Deasemenea, am sa incerc sa folosesc un limbaj cat mai pe intelesul tuturor, deoarece acest articol se adreseaza in mod special masei largi de utilizatori de internet. Profesionistii cunosc deja aceste lucruri, prin urmare nu lor ma adresez …


In primul rand sa intelegem cum functioneaza un browser. Siteurile web pe care navigati, nu sunt nicidecum ceea ce par a fi. Ele nu sunt ca de exemplu o revista colorata cu poze, la care intorci pagina, si vezi o alta pagina colorata mai frumos si cu poze mai frumoase … Chesiile acestea tin de tipografie, de o imprimanta color buna, nu de browsere.


Ce este o pagina web in primul rand ? Este un mic “program” scris de catre un programator (poate fi html, php, css, asp, etc.., sau combinatii…), program care este pus intr-un fisier si incarcat pe un server (calculator public). Respectiva pagina, primeste un nume “de inmatriculare” … cum ar fi “www.siteultau.com”. In momentul in care noi cautam acel site, scriem in browserul nostru www.siteultau.com, iar browserul nostru primeste informatia” cum ca, fisierul cu “datele acelui site” se afla la adresa www.siteultau.com. Cu alt cuvinte, numele www.siteultau.com va redirectiona browserul vostru catre acel fisier in care se afla “programul” scris de catre programator.

Browserul vostru, descarca acel fisier, citeste datele din el, si interpreteaza datele. In momentul in care a “citit” datele din acel fisier si le-a interpretat, afiseaza pagina web cea pe care o vede “toata lumea”, adica pagina aia cu poze si texte, etc …

De ce am insistat asupra acestui aspect: – pentru ca trebuie sa cunoasca si “lumea de rand” (macar asa, in mare..) principiul de functionare al unui browser, sa stie ce e bine si ce nu e bine la un browser, si asta pentru ca majoritatea publicului ia de buna ceea ce i se serveste pe tava, respectiv Internet Explorer, si asta pentru ca majoritatea folosesc Windows (98, XP, VISTA, &, etc) ca sistem de operare, iar acest browser, Internet Explorer vine gata preinstalat pe orice sistem de operare Windows.

 George130
avatar
Rang: Prieten

Respetarea regulilor 100%

MesajSubiect: Re: Care este cel mai bun browser ? Vin Oct 29, 2010 12:50 pm  
Eu cred ca Mozilla Firefox este cel mai bun cine ma contrazice ?

*Scrie romaneste
*Sterg mesajele inutile sau scrise cu CAPS
*Nu fa spam
*Linkurile relevante în context sunt binevenite.

Transferul se face din contul dumnevoastra de Paypal
Copyright © 2008-2014 Forumul Andrei. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii
Aspect creat si codat de Alexandru Miron & Nick

.